Wie is Dance Action

Hoe is het begonnen...

Henneke is op 10-jarige leeftijd begonnen met dans, net als elk kind dat begint met dans om de reden dat dansen leuk is. Al gauw kwam Henneke erachter dat dansen meer betekende voor haar dan alleen gezellig een uurtje in de week dansen. Op 11-jarige leeftijd is ze begonnen aan de vooropleiding aan de dansacademie Fonty’s in Tilburg, waar zij naast de basisschool het voortraject deed aan deze dansacademie om later op deze school te kunnen komen. Na de basisschool is Henneke naar een gewone middelbare school gegaan maar is altijd aan de dansacademie verbonden gebleven. In de weekenden danste ze daar nog altijd aan vooropleiding van Fonty’s.

Opleiding...

In 2007 heeft Henneke auditie gedaan voor de vooropleiding aan Codarts in Rotterdam. De hoogst aangeschreven dansacademie op het gebied van moderne dans binnen Europa. Een auditie voor de vooropleiding aan deze school, met meer dan 200 auditanten werd Henneke met nog 16 andere aangenomen om hier aan de vooropleiding te mogen beginnen. Naast haar Havo die ze nog deed mocht zij elke vrijdagmiddag in overleg met haar middelbare school naar Rotterdam om daar haar lessen aan de academie te kunnen volgen. Zes dagen in de week naar school om uiteindelijk op het HBO te komen op Codarts.

In 2010 is Henneke aangenomen op het HBO op alle dansacademies in Nederland en koos ze ervoor om aan haar carrière te werken aan Codarts. Met een klas van 26 eindigde ze in haar laatste jaar met een klas van nog maar 8. Een zware opleiding waarbinnen constant de druk opgevoerd wordt om tot mooie, inspirerende en talentvolle dansdocenten te komen. Na 5 jaar aan Codarts te mogen hebben gestudeerd kan Henneke sinds juni 2015 zeggen dat ze een allround dansdocente is. Heeft ze met haar diploma eerste-graads dansbevoegdheid, het hoogst haalbare diploma in de danswereld op gebied van doceren. Een diploma wat veel zegt en waar ze dan ook trots op is.

Werken in het Buitenland...

Naast het studeren aan Codarts is Henneke al jarenlang actief bezig met het zelf actief dansen en doceren van dans. Dans voor iedereen, in binnen en buitenland.
Zo geeft ze les op diverse amateur dansscholen verspreidt over Nederland maar geeft ze ook les in het buitenland en is ze jarenlang nationale trainster in o.a. Spanje geweest. Heeft Henneke dansprojecten uitgevoerd op verschillende instellingen op diverse locaties. Waar in 2014 er een indrukwekkend project van twee weken heeft plaatsgevonden in de Town-ships van Kaapstad. Een van de mooiste en dankbaarste projecten. 
Lesgeven is in de loop der jaren een echte passie geworden voor Henneke en dat wil zij ook graag doorgeven aan haar dansleerlingen. Tegenwoordig is Henneke over de hele wereld actief aan het lesgeven naast het runnen van de dansschool en is ze regelmatig in Europa, Amerika of zelf Korea te vinden.

Line-Dance

Naast het lesgeven wat Henneke al jaren doet, danst zij geregeld ook zelf. In de academische dansstijlen maar ook in het Line-dance. 
Sinds dat Henneke op 10-jarige leeftijd is begonnen met dansen is zij ook in aanraking gekomen met Line-dance. 
Line-dance is een dansstijl dat uit het oude Country western and Line dance komt. Hierin heeft Henneke zich ontplooit en is een icoon in deze danswereld geworden. 
Ze is inmiddels 10-voudig wereldkampioene in deze dansstijl en danst in de top-divisie. De hoogst haalbare dansdivisie in de Line-dance wedstrijdsport.
Henneke reist geregeld door (vooral) Europa niet alleen om deel te nemen aan nationale en internationale danswedstrijden maar ook om te jureren, shows te dansen en privé- of groepslessen te verzorgen.

Dance Action!

Al met al is Henneke vanaf jongs af aan veel met dans in aanraking gekomen en heeft zij zich op diverse fronten kunnen ontplooien tot de danseres en docente die ze vandaag de dag is. 
Met haar visie en passie die zij in de afgelopen jaren heeft gecreëerd wil zij de aankomende jaren dansschool Dance Action uitbreiden tot een dansschool waarin niveau en plezier een mooie balans vormen.
Een dansschool waar jong en oud samen komt en iedereen zijn/ haar eigen identiteit en kleur mag meebrengen de lessen in. 
Een dansschool waar iedereen kan en mag genieten van DANS!