Het docententeam

Een team met ambitie en passie voor dans!

Henneke Van Ruitenbeek

Ik ben geboren op 20 april 1991, te ’s-Hertogenbosch. Na de lagere school heb ik mijn VMBO-T diploma behaald en doorgestroomd naar de Havo om deze in 2010 ook af te ronden. Van September 2010 tot Juli 2015 heb ik aan de Rotterdamse dansacademie de opleiding Bachelor of Dance Education gevolgd en succesvol af weten te ronden.

Ik dans vanaf mijn 8e levensjaar. Begonnen met Jazzballet op een lokale dansschool in de buurt. Later uitgebreid met ballet, street-dance, show, moderne, jazz, line-dance lessen. Dit heeft zich ontwikkeld tot het dansen van nationale en internationale danswedstrijden en het al op vroege leeftijd dansen aan een dansacademie naast mijn lagere en middelbare schooltijd.


Specialiteit binnen dans
Mijn specialiteit binnen het lesgeven is dat ik veel kennis over diverse dansstijlen heb en dit kan verweven in mijn danslessen. Hierdoor krijgen de leerlingen die ik lesgeef niet alleen informatie over de dansstijl die zij beoefenen maar krijgen een veel breder scala aan informatie over dans, dit geeft een extra dimensie aan het dansplezier van de leerlingen die ik naast alle technische benaderingen voorop stel. Het vinden van de balans tussen het willen leren en het plezier in dans binnen elke groep staat binnen mijn lessen dan ook voorop! Dans is een kunst die ik wil delen met al mijn leerlingen


Wat doet dans met…
Dans is mijn leven, mijn ademhaling, zonder dans zal ik een stuk ongelukkiger zijn. Het feit dat je met dans alles kan vertellen zonder te hoeven spreken, je emoties en gevoelens kan uiten zonder erover het erover te hebben is iets waar ik heel veel aan heb. Het bewegen zonder enige schaamte en onzekerheid maakt dans iets voor iedereen. Het feit dat het niet uitmaakt wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je danst. Al de fijne en mooie momenten maar ook de mindere momenten kunnen omzetten in dans maakt dit vak zo speciaal voor mij.

Femke v/d Ven

Ik ben Femke, ik ben geboren op 11 september 1997 in Berlicum. Na de lagere school begon ik op het Elde College in Sint-Michielsgestel aan de Havo. Na m’n derde jaar moest ik naar een andere school en koos ik voor het Rodenborch College. Ik dans al vanaf dat ik 4 jaar ben. Later vond ik het zo leuk dat ik heel graag andere kinderen dansles wilde geven.


Specialiteit binnen dans
Mijn specialiteit is kleinere kinderen enthousiast maken voor dans. Ik hou zelf heel erg veel van dansen en op deze manier kan ik dat overbrengen naar de kinderen. Ik heb ook al heel wat danservaring dus zo kan ik de kinderen ook echt wat leren.


Wat doet dans met…
Het leukste aan dansen vind ik het bewegen op muziek en de vrijheid die je daarmee hebt.
Mijn mooiste herinnering aan dansen is toen mijn ouders samen tijdens de voorstelling dansten. Dat vond ik heel erg bijzonder. Ik vind het ook heel erg mooi aan dans dat je er een verhaal mee kan overbrengen. Ik vind het heel erg leuk om met kinderen om te gaan maar ook om ze iets te leren. Ik wil kinderen graag de liefde die ik voor dansen heb laten zien en hopelijk meegeven aan ze.

Nick van Geenen

Mijn naam is Nick, ik ben 19 jaar en ik ben geboren en getogen in Berlicum. Ik studeer Industrial Design aan de TU/e, en combineer dit met breakdance. Toen ik 8 was ben ik zelf ook begonnen met breakdance in Berlicum, en na een aantal jaar doorgestroomd naar Den Bosch. Nu train ik twee keer in de week in de Cypher HQ in Den Bosch met mijn crew, waarmee we meedoen aan battles. Daarnaast geef ik les om het stokje door te geven aan de volgende generatie breakdancers. De Dance Action locatie is vooral bijzonder voor mij omdat ik hier zelf ook ooit begonnen ben.


Specialiteit binnen dans

Als breakdancer ben ik bekend voor het combineren van ingewikkelde moves en het verrassingseffect van knallende freezes. Naast de trucjes gaat breakdance voor een groot deel over het dansen zelf, iets wat ik erg belangrijk vind om te leren aan mijn leerlingen. Ik vind breakdance geweldig en ben altijd gedreven om mijn leerlingen net zo enthousiast te maken.


Wat doet dans met jou

Voor mij is dans altijd een creatieve uitlaatklep geweest en een manier om balans te houden in een druk leven. Creativiteit speelt een grote factor in breakdance en hierdoor heb ik dit erg kunnen ontwikkelen. Het teamgevoel van breakdance is iets waar ik veel motivatie en energie van krijg.  

Isa Hoornsman

Mijn naam is Isa en ik ben opgegroeid in Bilthoven. Na mijn middelbare school te hebben afgerond en een dans-vooropleiding in Amsterdam ben ik naar Tilburg verhuist om daar aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten de opleiding uitvoerend theaterdans te volgen. Tijdens mijn studie heb ik kunnen werken met verschillende nationale en internationale choreografen. Na mijn opleiding heb ik verschillende kleinere projecten kunnen doen en heb ik drie seizoenen kunnen dansen bij een klein dansgezelschap. 

De droom om dansers te worden had ik al vanaf jongs af aan, vandaar dat ik al vroeg ben begonnen met te dansen in verschillende stijlen.  

 

Specialiteit binnen dans

Mijn specialiteit binnen het lesgeven is dat ik een brede kijk heb op dans, doordat ik zelf ook nog werkzaam ben als uitvoerend danser. Zo kan ik de leerlingen meer bijbrengen over dans dan alleen het aanleren van een choreografie en ligt de focus in mijn lessen ook erg op de ontwikkelingen van de leerlingen als dansers. 

 

Wat doet dans met…

Dans betekend voor mij vrij zijn, dat alles kan en mag. Er zijn geen foute dingen en dat er een ruimte is voor jezelf om dingen uit te proberen. Daardoor is het ook echt een enorm belangrijke uitlaatklep voor mij, om even alles van me af te dansen. 

Britta van Bergeijk

Mijn naam is Britta, 28 jaar en ik woon in Breda. Als kind ben ik begonnen met ballet, na lang zeuren bij mijn ouders. Daarna ben ik nooit meer gestopt met dansen! Inmiddels heb ik al 3 jaar mijn HBO diploma Docent Dans op zak van de Fontys Academie voor Danseducatie. Lesgeven is mijn lust en leven, ik krijg er zoveel voldoening en energie van!

Specialiteit binnen dans
Als ik dansles geef vergeet ik even de wereld om mij heen en vliegt de tijd! Zo ga ik ook nooit met tegenzin naar mijn werk, iets wat ik heel belangrijk vind. Mijn favoriete stijlen zijn modern en jazz, omdat deze stijlen heel vrij zijn en eigenlijk alles mogelijk is. Expressie, vloerwerk, heerlijk bewegen op verschillende muziekstijlen. Maar daarnaast kun je mij ook in een klassieke les zien staan. Buiten danslessen ben ik nog actief als yoga en pilates docent, wat voor mij mooi bijdraagt aan de danswereld. 

Het mooie aan mijn vak is dat het afwisselend is, uitdagend en vooral super leuk! Ik hoop je binnenkort te zien in de les bij Dance Action, ik heb er in ieder geval veel zin in! 

Noortje Vogels

Mijn naam is Noortje, 29 jaar en kom uit Sint-Oedenrode.
Ik dans al sinds mijn 6e. Op mijn 11e wilde ik er serieus iets mee gaan doen en ben begonnen aan de vooropleiding dans te Venlo waar ik in 2008 mijn havo dans-diploma heb gehaald. Sinds 8 jaar ben ik afgestudeerd van de HBO-dansopleiding (ArteZ) te arnhem. Momenteel werk ik als freelance danseres en geef ik op meerdere plaatsen les.

Specialiteit binnen dans
Mijn specialiteiten in dans liggen in modern, klassiek, show & streetdance, JazzDans is voor mij een uitlaatklep van mijn emoties en gevoelens. De sleur van het alledaagse leven loslaten en de echte vrijheid kunnen voelen waar je als mens vaak zo naar verlangt.

Ik ben dan ook super trots dat ik komend seizoen als docent dans zal starten bij Dance Action. Ik heb heel veel zin om al die nieuwe danstalenten te ontmoeten en hoop dan ook dat jullie er net zoveel zin in hebben als ik!

Lysanne van Egmond 

....

Shonna Verijke

....

Emma Buisman

....

Richard Lammers

....