Het docententeam

Een team met ambitie en passie voor dans!

Henneke Van Ruitenbeek

Ik ben geboren op 20 april 1991, te ’s-Hertogenbosch. Na de lagere school heb ik mijn VMBO-T diploma behaald en doorgestroomd naar de Havo om deze in 2010 ook af te ronden. Van September 2010 tot Juli 2015 heb ik aan de Rotterdamse dansacademie de opleiding Bachelor of Dance Education gevolgd en succesvol af weten te ronden.

Ik dans vanaf mijn 8e levensjaar. Begonnen met Jazzballet op een lokale dansschool in de buurt. Later uitgebreid met ballet, street-dance, show, moderne, jazz, line-dance lessen. Dit heeft zich ontwikkeld tot het dansen van nationale en internationale danswedstrijden en het al op vroege leeftijd dansen aan een dansacademie naast mijn lagere en middelbare schooltijd.


Specialiteit binnen dans
Mijn specialiteit binnen het lesgeven is dat ik veel kennis over diverse dansstijlen heb en dit kan verweven in mijn danslessen. Hierdoor krijgen de leerlingen die ik lesgeef niet alleen informatie over de dansstijl die zij beoefenen maar krijgen een veel breder scala aan informatie over dans, dit geeft een extra dimensie aan het dansplezier van de leerlingen die ik naast alle technische benaderingen voorop stel. Het vinden van de balans tussen het willen leren en het plezier in dans binnen elke groep staat binnen mijn lessen dan ook voorop! Dans is een kunst die ik wil delen met al mijn leerlingen


Wat doet dans met…
Dans is mijn leven, mijn ademhaling, zonder dans zal ik een stuk ongelukkiger zijn. Het feit dat je met dans alles kan vertellen zonder te hoeven spreken, je emoties en gevoelens kan uiten zonder erover het erover te hebben is iets waar ik heel veel aan heb. Het bewegen zonder enige schaamte en onzekerheid maakt dans iets voor iedereen. Het feit dat het niet uitmaakt wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je danst. Al de fijne en mooie momenten maar ook de mindere momenten kunnen omzetten in dans maakt dit vak zo speciaal voor mij.

Femke v/d Ven

Ik ben Femke, ik ben geboren op 11 september 1997 in Berlicum. Na de lagere school begon ik op het Elde College in Sint-Michielsgestel aan de Havo. Na m’n derde jaar moest ik naar een andere school en koos ik voor het Rodenborch College. Ik dans al vanaf dat ik 4 jaar ben. Later vond ik het zo leuk dat ik heel graag andere kinderen dansles wilde geven.


Specialiteit binnen dans
Mijn specialiteit is kleinere kinderen enthousiast maken voor dans. Ik hou zelf heel erg veel van dansen en op deze manier kan ik dat overbrengen naar de kinderen. Ik heb ook al heel wat danservaring dus zo kan ik de kinderen ook echt wat leren.


Wat doet dans met…
Het leukste aan dansen vind ik het bewegen op muziek en de vrijheid die je daarmee hebt.
Mijn mooiste herinnering aan dansen is toen mijn ouders samen tijdens de voorstelling dansten. Dat vond ik heel erg bijzonder. Ik vind het ook heel erg mooi aan dans dat je er een verhaal mee kan overbrengen. Ik vind het heel erg leuk om met kinderen om te gaan maar ook om ze iets te leren. Ik wil kinderen graag de liefde die ik voor dansen heb laten zien en hopelijk meegeven aan ze.

Emma Buisman

....